Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τυλιχτό Σάντουιτς Κοτόπουλου (Chicken Wrap)







Υλικά:


1 στήθος από κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο, ψημένο στην σχάρα

2
μεγάλες μεξικάνικες πίτες (τορτίγιας)

1 φλιτζάνι μαρούλι ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη σε κύβους

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ (cheddar), τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/3 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, σκόνη

Χυμό από μισό λεμόνι



Προετοιμασία:
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το αλάτι, τη πάπρικα, και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν καλά.

Τυλίξτε τις τορτίγιες σε χαρτί κουζίνας και ζεστάνετε τις σε προθερμασμένο φούρνο για τρία λεπτά. Αφαιρέστε τις τορτίγιες από τον φούρνο και βάλτε την κάθε μία ανοικτή σε ένα αρκετά μεγάλο στρογγυλό πιάτο. Πάρτε μια αρκετά μεγάλη δόση από την σάλτσα που ετοιμάσατε και αλείψτε την μία τορτίγια καλύπτοντας σχεδόν όλη την επιφάνεια.

Πάνω από την σάλτσα αραδιάστε το μισό μαρούλι, την μισή ντομάτα, το μισό κρεμμύδι, και το μισό τυρί. Πάρτε το στήθος κοτόπουλου που είναι ήδη ψημένο και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Αραδιάστε το μισό κοτόπουλο πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στην τορτίγια. Παίρνοντας την μια άκρη της τορτίγιας αρχίστε να τυλίγετε σφικτά προς τα μέσα μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη. Αφού τη ετοιμάσετε πάρτε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και κόψτε την στη μέση. Επαναλάβετε με το ίδιο τρόπο και για την δεύτερη τορτίγια.

Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου