Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Λίγα λόγια για την Apple


Γενικά δεν ήμουν ποτε ένας fan τις apple αντίθετος με ενοχλούσαν πολλά από αυτή την εταιρία...έινια από εκείνες τις εταιρίες που πατούν πάνω σε πτώματα για να ανεβούν που πουλάν το όνομα τους πιο ακριβά από την συσκευή που αγοράζεις.
 Είχε ένα πράγμα όμως που δεν μπορούσα να μην παραδεχτώ κάτι που τόνιζαν με πάθος τα apple fan boys και δεν έβλεπε να έχουν άδικο <<την πρωτοπορία>> δυνατό χαρτί για την apple.
γενικά μου άρεσε αν ασχολούμαι με την τεχνολογία και από παλιά είχα στενές επαφές μαζί τις όμως ήμουν στα πιο γενικά και πολλές φορες δεν κοίταγα πίσω από την βιτρίνα του marketing.

ας μην πολυλογώ...σήμερα λοιπόν  η apple ούτε το επιχείρημα τις πρωτοπορίας έχει...δείτε γιατί η apple έχει μπει στην προσωπική μου λίστα ως η χειρότερη εταιρία και πιο μισητή




Αγωγή κατά της Apple για υποτιθέμενη κλοπή τεχνολογίας μείωσης θορύβων

Απομυθοποίηση: το ποντίκι δεν είναι πρωτοπορία τις apple

Απομυθοποίηση: Το ipad δεν είναι πρωτοπορία τις Apple

Κίνα: Άθλιες οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Apple

αυτα ειναι αρκετα όποιος ψάξει θα βρει και αλλα πολλα...

Ας δούμε τι δήλωσε ο Stallman για τον Steve Jobs αντίθετα με το πνεύμα της εποχής και κόντρα στο κλίμα που δημιούργησαν τα ΜΜΕ μετα το θάνατο του:
  
"Steve Jobs, the pioneer of the computer as a jail made cool, designed to sever fools from their freedom, has died.

As Chicago Mayor Harold Washington said of the corrupt former Mayor Daley, "I'm not glad he's dead, but I'm glad he's gone." Nobody deserves to have to die - not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs' malign influence on people's computing.
Unfortunately, that influence continues despite his absence. We can only hope his successors, as they attempt to carry on his legacy, will be less effective."

"Ο Steve Jobs, ο πρωτοπόρος του να κάνει τους υπολογιστές-φυλακή να φαίνονται ωραίοι και που σχεδίασε να αποκόψει τους ανόητους απο την ελευθερία τους, πέθανε.
Όπως ο Δήμαρχος του Σικάγο Harold Washinghton είπε για τον πρώην διεφθαρμένο Δήμαρχο Dalley, "Δεν είμαι χαρούμενος που πέθανε, αλλά χαίρομαι για την απουσία του." Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει- ούτε ο Jobs, ούτε ο Bill Gates, ούτε ακόμα άτομα που είναι ένοχοι για μεγαλύτερα εγκλήματα απο τα δικά τους. (Του Jobs και του Gates). Όλοι όμως αξίζουμε τον τερματισμό της επιρροής του Jobs στους υπολογιστές των ανθρώπων. 
Δυστυχώς αυτή η επιρροή συνεχίζεται παρά την απουσία του. Μπορούμε μόνο να ελπίσουμε πως οι διάδοχοι του, καθώς θα επιχειρούν να συνεχίσουν την παρακαταθήκη που άφησε, να είναι λιγότερο αποτελεσματικοί."

Ο Richard Stallman έχει απόλυτο δίκιο και κάποιος επιτέλους έπρεπε να βγει και να πει αυτά τα πράγματα. Δεν το περιμέναμε βέβαια απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τον Steve Jobs τον ενοχλούσε να μπορεί να καταλαβαίνει ο χρήστης το πως λειτουργεί ο υπολογιστής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου